MENÜ

Saját kipróbált recepteim
Ételben az élet!

Túrógombóc:

Hozzávalók:

fél liter tej

13 evőkanál dara

fél kg túró

tejföl, fahéj és porcukor a gombócok tetejére tálaláskor

2,5 dkg cukor

1 cs. vanília cukor

1 citrom reszelt héja

pirított zsemlemorzsa

olaj

Elkészítése:

Tejet felforraljuk a darával, cukorral és vaníliás cukorral

Sűrű tejbegrízt főzünk, hogy formálni lehessen

Hozzáadjuk a túrót és a citrom héját, összekeverjük

Míg hűl, zsemlemorzsát pirítunk

Nedves kézzel gombócokat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk

Kb. 35 darab lesz belőle

Tejföllel, porcukorral és fahéjjal szórjuk meg a gombócok tetejét

 


Asztali nézet